Skyry.net

Nora Schuurman: Auringonkukkatalvi. Otava.

Nora Schuurmanin Auringonkukkatalvi on kuulas, koskettava nuortenromaani kriisistä toipumisesta ja surutyöstä. Äidin kuoleman jälkeen Emma ja hänen pikkusiskonsa joutuvat muuttamaan etäiseksi jääneen isänsä luokse. Kotiutuminen maalle rähjäiseen rintamamiestaloon on molemmille vaikeaa, ja niin on myös surusta toipuminen. Yläasteikäinen Emma pakenee hevosharrastukseensa, Sanni sulkeutuu kuoreensa ja surffaa kaiket illat netissä. Tytöt ovat toistensa ainoa tuki ja turva, kun kiireinen isä ei osaa tulkita heidän hätäänsä. Emma kantaa oman raskaan surunsa lisäksi vastuuta pikkusiskon hyvinvoinnista. Lohtuna ovat kuitenkin muistot äidistä ja unet valkoisesta hevosesta.

Vasta kun Emma oppii vähitellen olemaan armollisempi itselleen ja hyväksymään surun läsnäolon, toipuminenkin voi alkaa.

Nora Schuurman on syntynyt Espoossa vuonna 1968 ja asuu nykyään Joensuussa. Työkseen hän suomentaa nuortenkirjoja ja tekee väitöskirjaa hevosenpidosta Joensuun yliopiston yhteiskuntapolitiikan laitoksella.

Hän on julkaissut tähän mennessä neljä romaania, joista kolme on nuortenkirjoja. Vuonna 1996 ilmestyneestä kirjasta Pelkääjän paikka Schuurmanille myönnettiin Suomen Kirjailijaliiton esikoisromaanipalkinto.

Teokset

  • Pelkääjän paikka, nuortenromaani, 1996, Otava
  • Vahinkorakkaus, nuortenromaani, 1998, Otava
  • Viimeinen valokuva, romaani, 2000, Otava
  • Auringonkukkatalvi, nuortenromaani, 2005, Otava